İl merkezinde, Kuruköprü mevkiindeki 1845 yılında yapılmış ve terkedilmiş kilise binası 1924 yılından sonra müze olarak düzenlenmiştir.
1972 yılında eserlerin yeni müze binasına taşınmasının ardından kilise restore edilmiş, 1983 yılında ise Etnografya Müzesi ne dönüştürülmüştür.
Taş Eserler
Bahçede kûfi, sülüs ve nesih hatla yazılmış kitabe ve mezar taşları teşhir edilmektedir.
Güney ve kuzey kısımda sade, sikke başlıklı, mecidiye tipi, kavuklu, fes ve barok başlıklı, 17. yy. dan kalma Osmanlı kadın ve erkek mezar taşları yer almaktadır. Bunlar arasında yörenin ileri gelenlerinden Adana Valisi Süleyman Paşazade Ahmet Paşa, Karaisalı Kaymakamı Hasan Fevzi Bey, Adana Askeri Alaybeyi Miratizade İbrahim Bey, Adana Defterdarı Sofyalı Mustafa Bey, Orman Başmüfettişi Akif Efendi ninkiler de vardır.
Batı kısmında Türk-İslâm eserlerine ait kitabeler sergilenmektedir. Bunlar arasında Misis hanı, Adana Vilayet konağı, Bahripaşa çeşmesi, Taşköprü ve Misis köprüsü tamir kitabeleriyle Osmanlı devlet arması da bulunmaktadır.
Sayfa adresi: http://www.turkiyedegez.com/114-etnografya_muzesi-hakkinda-bilgi.html
Le Grand Oteli :Turan Cemal Beriker Cad. No:395 Seyhan
0322 459 24 59
The Terace Restorant : Yeni Baraj Mah. 32 Sok. Damla Sit. A Blok No:5 Seyhan
0322 226 03 43
Herhangi bir yorum yazılmamış. İlk yorum yazan siz olun... |
Etnografya Müzesi, Adana ili, Seyhan ilçesi, Etnografya Müzesi neresi, Etnografya Müzesi nasıl gidilir, Etnografya Müzesi nerede, Etnografya Müzesi hakkında, Adana, Seyhan, Gezi Sitesi, Gezi, Tatil, Tatil Sitesi, Tatil Yerleri, Gezi Yerleri