Ampir(imparatorluk) üslubunun yoğun şekilde görüldüğü camide, yunan ve roma mimarisinden de izler bulacaksınız. Eski Mısır sanatından da etkilenen bu üslubun yansıması, Nusretiye Camii nin mimarisi ve süslemelerinde görülebilir. Yer yer barok üsluptan da izler taşıyan camide süslü korkuluk levhaları ve soğan biçimli minareye dikkat edin. Meclis-i mebusan caddesi üzerinde, Sultan 2.Mahmut tarafından 1823-1826 yılları arasında Mimar Krikor Amira Balyan a yaptırılan camiye uğramışken, içindeki hatları görmeyi de ihmal etmeyin.
NUSRETİYE: Padişah II. Mahmud’un, artık iyice bozulmuş ve sapıtmış olan “Yeniçeri Ocağı”nı 16 Haziran 1826’da tamamen ortadan kaldırması (-ki, kayıtlarda bu olay “Vaka-i Hayriye: Hayırlı Olay” şeklinde geçer) ve bunların yerine “Asakir-i Mansure-i Muhammediye” adlı düzenli, disiplinli ve de kendine bağlı olan yeni bir ordu kurması şerefine, Tophane’de o sırada yapımı tamamlanan bu Selâtin camiine “Nusretiye: Allah’ın yardımı sayesinde, Üstünlük, Başarı, Kurtuluş” mânâlarına gelen ismi koydurmuştur.
Sayfa adresi: http://www.turkiyedegez.com/3236-nusretiye_camii-hakkinda-bilgi.html
1.Butik Otel
Adres: Şehit Muhtar Mah.Pelesenk Sok. No /5 Taksim Beyoğlu/İstanbul
Telefon: 02122377737
1.Mekan Restaurant
Adres: İstiklal Caddesi, Tom Tom Mahallesi, Eski Çiçekçi Sokak, No:3, Beyoğlu, İstanbul
Tel: 0212 252 60 52 / 57
Herhangi bir yorum yazılmamış. İlk yorum yazan siz olun... |
Nusretiye Camii, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Nusretiye Camii neresi, Nusretiye Camii nasıl gidilir, Nusretiye Camii nerede, Nusretiye Camii hakkında, İstanbul, Beyoğlu, Gezi Sitesi, Gezi, Tatil, Tatil Sitesi, Tatil Yerleri, Gezi Yerleri