Kale

Türkiyemizin gezmeye görmeye değer yerlerinden Kale, Antalya iline bağlı Kale(Demre) ilçesinde bulunmaktadır.Kale, Antalya ili Kale(Demre) ilcesinde görmeye değer bir yer. Kale nasıl gidilir, Kale nerede, Kale hakkında bilgi

Eklenme Tarihi: 9.03.2014 00:00:00 Okunma Sayısı: 4937 Aldığı Oy: 6
Kale

Doğanın, tarihin, yeşilin, mavinin mucizevi birleşiminden yaratılmış gibidir Kale. Antalya’nın en renkli, en hareketli, en şirin ilçelerinden biri olan Demre’nin eski adıdır Kale. İçinde barındırdığı tarihi kalıntılar sebebiyle Myra olarak da anıldığı olmaktadır. Bu üç isimle de bilinen ve anılan Kale’de, özellikle baharın ilk günlerinde ister doğudan, ister batıdan gelin, sizi ilk karşılayan portakal ve limon çiçekleri olacaktır. Bizans döneminin en önemli kentlerinden olan Kale, Antalya’nın en güzel sahillerinden birine sahiptir. Yöre halkı sıcakkanlılığını sıcak iklimden alır. Oraya adım attığınız andan itibaren yıllardır orada yaşamışsınız ve kısa bir aradan sonra yine gitmişsiniz hissine kapılırsınız, yabancılık çekmezsiniz Kale’de, çünkü halkı sizi aile bireylerinden biriymişsiniz gibi güler yüzle karşılar ve uğurlar. Sıcak bir iklim ve sıcak insanlar arayanlar için bir cennettir Demre.
        Noel Baba: Mavisiyle, yeşiliyle, kültürel değerleriyle ve tarihin gölgesindeki eserleriyle giden herkesi büyüleyen Antalya - Kale’nin, yılın her mevsiminde en çok ziyaretçi alan yerlerinden biridir Noel Baba. Yaptığı yardımlarla çevresinde takdir gören, sevgi bağı oluşturan Aziz Nicholas, özellikle denizcilerin ve çocukların koruyucusu olarak Noel Baba adı ile bu güne kadar yaşatılarak efsaneleştirilmiştir ve Avrupa’da genellikle Santa Klaus olarak bilinir Ölümünden sonra (Kale’de (Demre) gömülmüş ve adına bir kilise yaptırılmıştır. Kale’nin eşsiz doğal güzelliklerini keşfetmek ve tarihine yakından dokunmak istiyorsanız gezinize Noel Baba’dan başlayabilirsiniz.
        Üçağız: Üç tarafı yeşilin binbir tonu ile çevrili olan Üçağız Koyu, doğal bir liman görünümünde olmakla birlikte tekneler içinde iyi bir barınaktır. Koyun kuzey kıyısında yer alan Üçağız Köyü’nün içinde görülen kalıntılar Theimussa Antik Kenti ne aittir. Şehrin tarihi hakkında pek bilgi yoktur, ancak bir kitabeden tarihinin M.Ö. 4. yüzyıla kadar indiği anlaşılmaktadır. Doğuda denizin hemen yukarısında birbiri üzerine binmiş hissini veren birçok lahit görülür. Bu mezarların çoğu Hellenistik ve Roma dönemine aittir. Mezarların üzerindeki yazıtlarda Kyaenai ve Myra vatandaşı diye yazılıdır. Üçağız, sunduğu güzelliklerle nefesinizi keser ve bambaşka dünyaların kapılarını aralar sizlere.
        Kekova Adası: Kale’ye (Demre) bağlı olan Kekova, Üçağız açıklarında yer alır. Kayalık bir yapıya sahip olduğu için yerleşim yeri olmamıştır fakat sadece turistler için adanın üzerinde şirin pansiyonlar, kafeler yer alır. Tabiat Ana’nın özenerek yarattığı, cennetin ete kemiğe bürünmüş hali gibi olan Kekova’ya ulaşım teknelerle sağlanır. En yüksek tepesi 188 metre olup denizin derinliği 105 metredir. Depremler ve yer kaymaları sonucundan bu antik kent su altında kalmıştır fakat denizin berrak, maviden turkuaza dönen suyu altında kenti yine de görebilmeniz mümkün. Yeşilin ve mavinin ortasında kalmış bu adaya turla gitmek oldukça tatilinizin en keyifli anlarından biri olabilir. Rüzgar ılık ılık eserken, denizin kokusu çalınır burnunuza ve hafiflediğinizi, her şeyi geride bırakıp, sıfırlandığınızı hissedersiniz Kekova’nın güzellikleri içinde. Kale otellerinde konaklarken portakal ve limon kokan bir sabaha merhaba diyerek, güne başlarsınız ve güne böyle güzel başlamak sizi ayrı bir keyiflendirir.
        Doğa Yürüyüşü: Kale’nin portakal kokan sokaklarında yürürken içinizi huzur kapladığını, tüm hücrelerinizin temiz hava ile dolduğunu hissedersiniz. Yürüyüşünüz boyunca kimi zaman tarihin tozlu sayfalarını çevirir gibi hissedersiniz, kimi zamanda doğanın kucağında evrenin size sunduğu müthiş güzelliklerle bırakırsınız kendinizi. Kale otellerinde konaklarken sabahın erken saatlerinde güne yürüyüş ile başlayıp, sonrasında doğal ürünlerle süslenmiş kahvaltınızı yapmak, mutluluğunuzu daha da arttıracak.
        Tekne Turu: Kale ve yakın çevresinde yapılabilecek en renkli ve en eğlenceli aktivitelerden biridir tekne turu. Kekova adaları, batık kentin masmavi suları ve yumuşak iklimi ile beldenin coğrafi yönden de turizm açısından da şanslı bir yerleşim yeridir. Kale geziniz boyunca, Kekova adalarına tur yaparsanız doğal pek çok güzelliği de tarihi güzelliklerin yanında görme fırsatı elde edeceksiniz. Masmavi ve berrak sulara kendinizi bıraktığınızda, evrenin sunduğu güzelliklere bir kez daha şükredeceksiniz.
        Kale mutfağı, Akdeniz mutfağı ile benzer özellikler gösterir. Balık çeşitleri, salatalar ve zeytinyağlılar en sık tüketilenler arasındadır. Sağlıklı ve hafif yemekler süsler birbirinden leziz bir menüye sahip Kale mutfağını. Kale mutfağının bilinen ve sevilen tatlarından bazıları tandır kebabı, mavi yengeç, kölle, palamut, kefal ve gözleme çeşitleridir.


Resim Galerisi



Sayfa adresi: http://www.turkiyedegez.com/4713-kale-hakkinda-bilgi.html

Hoyran Wedre - Köy Evleri Adres Hoyran Mah. Kapaklı Köyü No 25 Demre / Antalya Telefon +90 (242) 875 11 25

Müze caddesi NO:14 Telefon numarası : (0242) 871 54 48

Herhangi bir yorum yazılmamış. İlk yorum yazan siz olun...

Yorum Yaz...
Ad*
Email
Yorum*

Kale, Antalya ili, Kale(Demre) ilçesi, Kale neresi, Kale nasıl gidilir, Kale nerede, Kale hakkında, Antalya, Kale(Demre), Gezi Sitesi, Gezi, Tatil, Tatil Sitesi, Tatil Yerleri, Gezi Yerleri


Siteye yeni eklenen yerler hakkında bilgilenmek için elektronik posta adresinizi kayıt ediniz...