Akdeniz Bölgesinde, Antalya ili merkez ilçesi sınırları içerisindedir. Sağlıklı orman dokusu ve zengin bitki topluluğu örneklerinin ilgi çekici su ve kaya formlarıyla bütünleştiği eşsiz bir doğal peyzaj özelliğine ve önemli özelliğini meydana getiren Kurşunlu Şelalesi‘ ne sahip olması nedeniyle 394 hektarlık bölümü 1991 yılında Tabiat Parkı olarak ayrılmıştır.
Kızılçamın hakim olduğu alanda yer yer tek veya küçük gruplar halinde doğu çınarı, defne, harnup, yabani zeytin, sakız ağacı, sögüt ve incir ağaçları bulunmaktadır. Mersin, alıç, zakkum, böğürtlen, yabani gül, sütleğen, ılgın, ladin, kermes meşesi, kekik, yabani nane, kayıt, eğrelti ve sarmaşıklan alt florayı meydana getirir. Su bitkilerinden ise (su üstü) topalak, su nanesi, kamış(su içi) su avizeleri, iplikli yeşilalgler, (yüzer bitki) nilüferleri görmek mümkündür.
Yabandomuzu, tilki, tavşan, sincap, yarasa, ibibik, ağaçkakan, üveyik, sazan, su kaplumbağası, yılan ve kertenkele Tabiat Parkı’ nın faunasını oluşturur.
Nisan-Aralık ayları arası parkı ziyaret için en uygun dönemdir. Günübirlik piknik, doğada yürüyüşler ziyaretçilerin yapabileceği uğraşılar arasındadır. Tabiat Parkı içerisinde ziyaretçilerin yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayacakları tesis mevcuttur.
Kurşunlu Tabiat Parkı, içinde konaklama imkanı yok. Ama Kemer, Belek ve Antalya bölgeye çok yakın; buralarda konaklayabileceğiniz çok güzel oteller bulunuyor. Antalya‘ da kalıp bölgeye günübirlik olarak gelebilirsiniz.
Resim Galerisi
Sayfa adresi: http://www.turkiyedegez.com/9-kursunlu_selalesi-hakkinda-bilgi.html
Herhangi bir yorum yazılmamış. İlk yorum yazan siz olun... |
Kurşunlu Şelalesi, Antalya ili, Manavgat ilçesi, Kurşunlu Şelalesi neresi, Kurşunlu Şelalesi nasıl gidilir, Kurşunlu Şelalesi nerede, Kurşunlu Şelalesi hakkında, Antalya, Manavgat, Gezi Sitesi, Gezi, Tatil, Tatil Sitesi, Tatil Yerleri, Gezi Yerleri