Dalyan

Türkiyemizin gezmeye görmeye değer yerlerinden Dalyan, Muğla iline bağlı Köyceğiz ilçesinde bulunmaktadır.Dalyan, Muğla ili Köyceğiz ilcesinde görmeye değer bir yer. Dalyan nasıl gidilir, Dalyan nerede, Dalyan hakkında bilgi

Eklenme Tarihi: 9.03.2014 00:00:00 Okunma Sayısı: 6004 Aldığı Oy: 1
Dalyan

Köyceğiz Gölü’nü denize bağlayan doğal kanalın hemen kenarında kurulu olan Dalyan, Türkiye’nin en özel tatil noktalarından birisidir. Tarihiyle, doğasıyla, deniziyle dünya da eşine az rastlanır bir yerdir. Tabiat Ana cömert davranıp, tüm mucizelerini birleştirmiştir sanki burada. Sokakları melisa kokar, çam kokar, huzur kokar. Oraya adım atar atmaz kapılırsınız büyüsüne. Küçüklüğünden beklenmeyecek şekilde sürprizli ve mucizevi bir yerdir. Her an yeni bir şey keşfeder ve keşfettikçe mutlu olur, daha çok bağlanırsınız Dalyan’a. Kral mezarlarını gördüğünüzde tarihe yolculuk yapacak, çamur banyosu yaparken eğlenecek, çam ağaçları arasında yürürken doğanın sundukları karşısında büyüleneceksiniz. Kanalda yapılacak bir gezinti ile sazlıklar arasına bırakırsınız dertlerinizi ya da kafanızı kaldırdığınızda göreceğiniz kaya mezarları selamlar merakla bakan gözlerinizi. Doğa ve tarihin bu derece birbirine yakın olduğu Dalyan, dünyada bir benzeri daha bulunmayan İztuzu Plajı’na ev sahipliği yapmaktadır. Dalyan merkeze 12 km uzaklıkta bulunan kumsal, aynı zamanda caretta caretta türü kaplumbağaların yumurtalarını bıraktıkları yerdir...
İztuzu: Dünyada eşi ve benzeri bulunmayan, gidenleri büyüleyen İztuzu hakkında The Times’ın internet sitesinde yapılan değerlendirmede, “İztuzuPplajı Akdeniz’de ender rastlanan bir yer: çam ağaçlarıyla kaplı bir dağdan nehir ağzına uzanan, bir tek ev veya otel görünmediği 4.5 kilometrelik altın kum” denildi. İsterseniz tekne ile isterseniz karadan ulaşabilirsiniz İztuzu’na. Doğa harikası İztuzu Kumsalı, Radar Tepesi nin eteğinden Dalyan Boğazı na kadar 5 bin metre uzunluğundadır. Caretta carettaların yumurtalarını bırakabilmelerine çok uygun olan ince kumlu bu plajın batı tarafına teknelerle, doğu tarafına ise karayoluyla gidiliyor. Her iki tarafın da farklı özellikleri var. İki uçta 2 ayrı plaj tesisi var. Tekne ile gidilen taraftakinin adı Dalyanağzı Plajı. Karayolundan gidilen ise İztuzu Plajı. Kumsalın orta kısmı ise tamamen doğal haliyle sizleri bekliyor. Yalnızlığı sevenler için ideal bir yer.
Kaya Mezarları: Kaunos’ların büyüleyici güzellikteki eserleri olan kaya mezarları Dalyan’ın en önemli simgelerinden biridir. Kaya mezarları Dalyan a ister denizden ister karadan ulaşan misafirlerini tarihin derinliklerinden gelen bir sıcaklıkla karşılar. Eski inanışa göre insanın mezarı ne kadar yüksekte olursa o kadar Tanrı ya yakın olurmuş ve o yüzden kralların mezarları kayalara kazılarak yapılmıştır. Dalyan ı tepeden bakan kaya mezarlarının binlerce yıl önce hangi teknik kullanılarak yapılabildikleri hala anlaşılamamaktadır. Hangi aletler kullanılarak o kayalar oyulabilmiştir? Bunlar yapılırken, sadece mezar odası oyulmamıştır. Mezar odasının dışından da dağ oyularak, mezar dağdan bağımsız hale getirilmiştir. Bir kişi rahatça mezarın çevresinde dolaşabilmektedir. Bunun amacının kralın mezarına tapınak havası vermek olduğu sanılmaktadır.
Kaunos Antik Kenti: Dalyan’ın en önemli simgelerinden biri olan Kaunos Antik Kenti, Dalyan Kasabası nın hemen karşısındaki Çandır Köyü nün sınırları içindedir. Döneminde bir liman kenti olan şehir, Dalyan Deltası nın oluşması nedeniyle bugün deniz kıyısından uzaklaşmıştır. Engebeli bir arazide kurulmuştur antik kent. Şehir surları, akropol, kilise, çeşme, tiyatro, tapınaklar, mezarlık, hamam, depo ve kutsal alan görülebilecek başlıca yapılar arasında yer alır.
Caretta Caretta İzleme Turu: Dalyan’ın simgesi haline gelen caretta carettaları, buraya gelen herkes merak ediyor. Kaplumbağaların görülebileceği yer İztuzu Kumsalı’nın karayolu ile gidelen tarafında. Carettaları görmek isteyenlerin çokluğu nedeniyle son yıllarda yeni bir gezi türü ortaya çıktı: caretta caretta izleme turu. Kaplumbağaların en sevdikleri yiyeceklerden biri olan mavi yengeçler misineye bağlanıp suya bırakılıyor. Yengeci yemeğe gelen kaplumbağanın fotoğrafları çekiliyor. Turlar da garantili. Kaplumbağa göremezseniz, para yok.
Sultaniye Kaplıca ve Köyceğiz Göl Turu: Pazartesi günleri tekneyle Köyceğiz pazarına gidiliyor. Çevre köylerde yaşayanlar kendi ürettikleri yiyecekleri satıyorlar. Dönüşte göle uğranıyor ve antik çağlardan beri tedavi merkezi olarak kullanılan Sultaniye Kaplıcaları ziyaret ediliyor. Sultaniye Kaplıcası nda ve gölün altında pek çok tarihi yapı vardır. Arada köprü olmadığı için Dalyan dan kaplıcaya şimdilik sadece tekne ile ulaşılabiliyor. Kaplıcanın radyoaktif suyunun pek çok hastalığa iyi geldiği biliniyor.
Jeep Safari: Cennetten bir köşe olan Dalyan’ın etrafında görülmeye değer eşsiz güzellikteki manzaraları jeep safari turu sayesinde görebiliyorsunuz. Akköprü rafting alanı, minik şelale, köy turu, radar mevkiinden İztuzu ve Dalyan’ı kuşbakışı izleyebilme imkanı sağlıyor bu eğlenceli tur.


Resim Galerisi



Sayfa adresi: http://www.turkiyedegez.com/4712-dalyan-hakkinda-bilgi.html

Maraş Mah. Gül Sok. No:17, Dalyan 48840, Türkiye

Sulungur cad. No 88 | Maras Mahallesi, Dalyan 48400, Türkiye 05424226102

Herhangi bir yorum yazılmamış. İlk yorum yazan siz olun...

Yorum Yaz...
Ad*
Email
Yorum*

Dalyan, Muğla ili, Köyceğiz ilçesi, Dalyan neresi, Dalyan nasıl gidilir, Dalyan nerede, Dalyan hakkında, Muğla, Köyceğiz, Gezi Sitesi, Gezi, Tatil, Tatil Sitesi, Tatil Yerleri, Gezi Yerleri


Siteye yeni eklenen yerler hakkında bilgilenmek için elektronik posta adresinizi kayıt ediniz...