Güzeldere Şelalesi, Düzce’nin Gölyaka ilçesinin sınırları içerisinde Düzce’ye 28, Gölyaka’ya ise 16 km mesafedeki Gölyaka-Güzeldere Köyü’ndedir ve rakımı 630 metredir. Güzeldere Köyü’nden geçen Bıçkı Deresi üzerinde bulunan Güzeldere Şelalesi 130 m. yükseklikten dökülen suyun doğal coşkusunun değişik ağaç türleri ile renk cümbüşü oluşturduğu güneş ışınları ile gökkuşağını içinde barındıran Türkiye nin en büyük şelalelerindendir. Altında Efteni Gölü ve Kuş Cenneti, üstünde Pürenli Yayla bütünlüğü, doğal alabalıkları, mesire ve piknik alanları, doğa yürüyüşü parkurları orman içi dinlenme yerleriyle muhteşem bir doğa güzelliğine sahiptir. Güzeldere Şelalesi Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından “Orman İçi Dinlenme Yeri” olarak tescil edilmiştir. Elmacık Dağı (1700 m)’na uzanan bu şelale ve çevresi orman yapısı ile de dikkat çekmektedir. Şelalenin bulunduğu alanda, Kayın, Gürgen, Köknar, Porsuk, Sarıçam, Karaçam, Kestane, Ihlamur, Akçaağaç, Dişbudak, Ceviz, Orman Kavağı, Orman Söğüdü, Orman Gülü, Kara Yemiş, Papaz Külahı ağaçları Böğürtlen, Üvez, Alıç, Taflan, Kantaron Otu, Kardelen, Arap Sümbülü, Siklamen, Menekşe, Düğün, Eğrelti, Fiğ, Burçak gibi bitkiler de görülmektedir. Piknik ve mesire yerinde yeme, içme, dinlenme ve konaklama tesisi mevcuttur. Orman Bakanlığı na ait olan bu yer, 5 yıllığına özel bir işletmeye kiralanmış.
Burası daha çok günübirlik piknik yapmak için yada Şelaleyi görmek için gelinen bir yer. Anlaşılan o ki, sıcak havalarda ve özellikle Pazar günleri oldukça kalabalık ve gürültülü oluyor. Alanın sağ tarafında geniş ve düz bir çayırlık var. Bu çayırlığın kenarlarında yada alanın sol tarafındaki ormanlık bölgede çadır kurulabiliyor. Muhtelif yerlerde banklı tahta masalar var. Kamp ateşi yakmak yasak. Mangal yapmak için özel taş ocaklar var. Oldukça temiz (Sezonda da böyle midir bilemiyoruz ) bir Kadın Erkek tuvalet var. Tuvalet kağıdı yok ama sıvı sabun mevcut. Alanın içinde 3-4 tane çeşme var. Çeşmelerden akan su içilebiliyor, bulaşık da yıkanabiliyor. Ancak çamaşır yada bulaşık yıkamak için özel bir yer , duş, sıcak su mevcut değil. Alanda aydınlatma için spot ışıklar var ancak kişisel kullanım için elektrik hattı yok. Dikkat Edilmesi Gerekenler Alandan bakıldığında karşı tepelerdeki köylerin evleri görünüyor. Geceleri bu köylerin köperklerinin alana gelme ihtimali var. Çadırda kalıyorsanız dışarıda yemek bırakmayın. Şelale Tuvaletlerin yan tarafından aşağıya doğru inildiğinde 5-10 dakikalık mesafede şelaleye varılıyor. Şalelenin sesi yaklaştıkça daha fazla duyuluyor. Şelalenin yüksekliği 120 metre civarında . Şelaleye giderken muhtelif yerlerde banklı tahta masalardan bulunuyor. Bir sabah kahvaltınızı veya öğlen yemeğinizi şelale manzarasıyla da yiyebilirsiniz. Patika tahta korkuluklarla korunmuş durumda ve tam şelalenin altına kadar iniliyor.
Resim Galerisi
Sayfa adresi: http://www.turkiyedegez.com/4744-guzeldere_selalesi-hakkinda-bilgi.html
1-) Pelemir Otel
Adres: İstanbul Yolu 3. Km., , Düzce/Merkez
Telefon: 0380 536 52 78 Tel: 0380 536 52 79
2-)Pak Otel
Adres: D100 Karayolu Üzeri Hamidiye Mah. Çoban Mevkii DÜZCE
Telefon: 0380 523 43 44 - 523 43 45
1-) Aydınpınar Alabalık Üretme ve Dinlenme Tesisi
Adres: Aydınpınar Köyü. Baraj Mevkii.
Merkez / Düzce / 81100 / Türkiye
Telefon: 0380 531 31 41
Herhangi bir yorum yazılmamış. İlk yorum yazan siz olun... |
Güzeldere Şelalesi, Düzce ili, Gölyaka ilçesi, Güzeldere Şelalesi neresi, Güzeldere Şelalesi nasıl gidilir, Güzeldere Şelalesi nerede, Güzeldere Şelalesi hakkında, Düzce, Gölyaka, Gezi Sitesi, Gezi, Tatil, Tatil Sitesi, Tatil Yerleri, Gezi Yerleri